Varför slutar inte media att använda sig av ordet chock?

Det finns inget chockerande med ordet längre, det är uttjänt, det är som med Peter och Vargen, man blir inte chockerad av det som ska chocka längre, man blir bara arg och irriterad över att de använder ordet, Kyss-chock, naken-chock, vad fan är det för chockerande med det? kyss chock? ja möjligt vis om det skulle vara mellan USA´s president och någon ledare för någon fundamentalistisk terrororganisation, det hade i dagens läge kunna kallas för kyss-chock, för vad är det som är så chockerande att någons kysser någon? va fan öppna ögonen, så fall kan de ju skriva om Paradisehotel varje dag! Men det värsta är väll faktiskt att Media säljer med något så förlegat som ordet CHOCK.
Det som är chockerande är att vi i Sverige köper skiten. jag börjar undra om det inte är så att det faktiskt beror på vi bara har några dags/kvälls tidningar (även om några av dem skulle gått som skvaller press för några decennier tillbaka) det är väll helt enkelt att vi är så hjärntvättade att vi tror att vi vill läsa skiten eller så är det det att det inte finns något riktigt val det finns bara några stora tidningar i våra affärer, vilken man köper spelar egentligen ingen roll för det står ungifär samma i alla.
tidningarna. Såg något avsnitt från RAW, med Mr Bettner när han tar upp herr fritzel och hans källare, frågar om det blev för känsligt, sen kallar publiken för hycklare som bryr sig om en människas livsöde (det var hemskt inget snack om saken, det är inte det som är poängen) samtidigt som 30 000 människor dör i svällt någon annanstans. Det kan man kalla för Chockerande.
Vilket ord tycker media att vi ska använda sedan då när det händer något på riktigt chockerande?
Det kommer vara så att när värden i likhet med en amerikansk Hollywood produktion står för kanten vid undergång? Vad kommer hända då, vilka rubriker ska de ta till med då? Med tanke på alla katastrofrapporter hit och katastrofrapporter dit! Reagerar ni när ni läser order katastrof eller chock, eller frågan är väll kanske inte om du reagerar utan hur du reagerar!
Det var väll Fredrik Lindqvist som i på spåret pratade om att 0 talet var de dubbla smakernas decennium, jag skulle vilja påstå att det var det ”chockerande decenniet ( kanske på gick redan innan, men för mig känns det väldigt 0.
Hallå 2010es Medier 0talet ringde och ville ha tillbaka sina chockar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: