methamphetamine eller gud?

Härom dagen så sände tror det var SVT en dokumentär om methamphetamine i USA och vilket extremt stort problem det är av två huvudanledningar.

  • Ett det är extremt beroendeframkallande en person som bli interjuvad säger att det ”är tio gånger svårare att sluta med än heroin och han har brukat båda.
  • Två Det har en väldigt enkel tillverkningsprocess som i stort sätt bara kräver  en vädigt massa allergitabletter eller nässpray och en pet-flaska. Det här är så klart inte sant behövs mycket mer än det, men när poliserna pratade om problemet så var det de två ingredienserna som det pratade om. Inget hemligt laboratorium ala Breaking bad här inte.

Det var ett väldigt intressant porgam ur många olika aspekter men när man är som jag är så hakar man ändå upp sig på något och oftast är det inte nog inte det som det var tänkt att man skulle reflektera över. Det är en föredetta misbrukare av methamphetamine som nu mera är ren och han blev det på grund av sin tro han har även skrivt  böker om det här den bäst säljande hette något i stil med drugs are sorcery and whitckraft. Man får följa honom på olika gudstjänster där de hävdar att droger är djävulens värk, det är inte ens det här som jag reagerar eller opinerar mig i mot. Utan det är när de säger att de i dag är drog fria, men när man får följa dem på en gudstjänst så anar jag något annat. Det är som de säger de har bytt drogerna mot gud bokstavligen. De står i kyrkan och formligen knarkar i sig gud (så upplever jag det) de blir höga på ord om Kristus och får sina kickar av att tillbe herren.

Jag säger inte det är fel! Det kändes bara som om de inte var fira från beroändet utan bara bytt ”meth” mod religon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: