Hur funkar det eller hur funkar jag

Dagens tanke på bussen till jobbet när jag innan gick och la mig grunade på varför jag börjat skriva lite varje dag igen.

När jag var yngre eller om man vill säga för ett gäng år sedan så brukade jag inför folk gämföra mig med en dator, närmare bestäm en PersonelComputer en PC. För att nu ingen ska tro att jag gick runt med värsta sortens hybris och trodde jag var ett geni, för det var inte det jag menade.
Vilket jag också förklarade.
Utan jag funkade som en då tidens dator. Det tog en evig tid innan den startat upp och operativsystemet kickat i gång. Men sen kunde man vara igång ett bra tag enda till man överbelastade systemet och man var rvungen att starta om allt, eller i värsta fall få defragmenter och formatera om.
Nu sen jag lämnat restaurang världens underbara glamour för ett dolly parton jobb, så har en del av det här förändrats. Jag till och med vissa dagar föredrar att jobba mellan 8-17’ish.
Men det finns fortarande en del av mig som funkar lite som en dator fungerar. Nämligen likheten mellan min hjärna och en hårsisk, då min hjärna inte verkar ha för många gigs minne så blir den då och då för full och slöar ner helamsystemet och jag börjar att lagga.

Efter som jag verkar härstamma från någon lumpsamlar guild som tar sitt utryck att jag lider av svår separtions ångest till prylar, saker men även minnen och tankar så måste jag spara det någonstans när det börjar varna för att det börjar bli för lite ledigt utryme kvar innanför pannnbenet.

Efter som jag tyvär inte i likhet med en sifi rulle som tex jony memonic kan plugga in ett usbminne eller en extern hårddisk för att flytta över så får jag göra det manuellt iform av ett blogginlägg eller vad det väll kanske också är en dagbok ala Bert.

Nu har det blivit nästan fullt, kanske inte så konstit jag har ju slukat över 80 ljudböcker bara sedan 1Mars.
Så för att Frigöra lite urryme på den fulla disken så kopierar jag ner lite här så jag komprimera och packa infon och stuva undan den där den inte tar så stor platts eller i andra fall radera den.

Undrar om det är av samma anledning som jag tar så förbanat massambilder, för att på så sett spara känlor och upleveler utan de tar för mycket plats av hårddisken i skallen. Har vänner som vill skicka mig på avvänjingsläger för jag jämt säger vänta jag fick ingen bra bild!

Verkar som jag ibland raderar allt, tror jag för att få plats med suddiga och defusa fragment från en lång jobb/fest period på några år behövde lite minnes plats och inte bara flyttade till papperskoegen utan tok radera sådant som jag inte trodde jag skulle ha någon nytta av, så som grundskole utbildningen. Vadå jag lärde ju mig aldrig det där med gramatik så en ofulständig utbildning på några år vad ska det vara bra till? Nä vi raderar lite matte, geografi, kemi, fysik och allt annat trist så man rår platd med ofulständiga minnes fragmenr från 8år inom restaurang sfären.
Kändes. Väldigtmgenomtänkt, i alla fall just då. Aningen mindre begåvat just nu när man känner sig obegåvad som ett spån när man försökör bli klok igen genom att kolla på Vem Vet Mest!

Fråga: Vem vet INTE mest?

Svar: det gör jag!

Annonser

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: