Ska man glädjas i stunden eller sörja i frånvaron?

Stunden som jag syftar på är så klart http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?ProgramId=3946, #mh11 ja kärt barn har många namn, men menar så klart Musikhjälpen2011. Hela projektet eller vad man vill kalla det för är ju ett helt fantastiskt initiativ på så många, många olika sett. Först och främst är det så berömmelsevärt vad insamlingen ska gå till! Sen att se den kämpar glöd som man kan skönja hos svenska folket samt men medföljande generositeten. Det är ju ett mycket smart drag att lägga Musikhjälpen i samband med jul och julhandel, nä smart är att undervärdera, för det är ett jäkla genidrag.

Sen vilken njutning det här eventet är när det kommer till själva programet musikhjälpen med Jason, Gina och Kodjo. För det är som en liten befrielse att få ett uppehåll från allt vad Energi, Voice, mix och vad allt annat det är som säger att de är först, störst, spelar mest, bara nya låter eller vad för annan löngn till reklam de drar. det är samma djävla musik och det känns som ett försökt till att lobotomera mig med upprepade ljudvågs attacker. Varför finns det inte någon radio kanal som bara spelar önskemusik hela tiden på det fantastiska sett som har gjorts de här dagarna. Fast sen är det väll just att det är ett avbrott mot det vanliga skvalet som gör att det är extra bra, just nu spelar de Killing in the name, Ljuvligt är ett ord som kommer till mig!

Men vad är det då som ska sörjas i frånvaron? Jo det är just frånvaron! För snart är den här happeningen, om man nu får kalla den det vara över för att vi sen ska gå tillbaka till vardagen för att vi sen om ett tag kommer ta på oss något som visar vad stödjer eller redigera våra profilbilder på twitter, facebook eller något annat socialtmedie för att visa vår ståndpunkt!

Jag vill inte på något sett dissa allt bra som görs i stundens hetta nu under musikhjälpen2011, tvärtom det är ju fantastisk och jag hoppas och tror verkligen att det gör skillnad för många kvinnor, tjejer och flikor världen runt (har jag förstått det rätt då?). Nej det jag dissar eller sörjer är det att i vår mediehätska värld så finns det inte tid för något som inte dagsfärskt eller åtminstone aktuellt. vilket gör att allt det här fantastiska som har gjorts på något sett kommer att glömas bort! Nej glömas bort, det är mer som möblerna i ett fint hus på landet som man lägger lakan över när man är borta för det inte ska samlas damm på dem. Det i sig är ju fint för när man tar bort lakanen när man är tillbaka med musikhjälpen2012!

Men ändå så hoppas jag att ni gör det ni kan sprider ordet och önskar skön musik för att glädja våra sinnen och främja våra öron från det vanliga radio skvalet som nog kommer tillbaka på många arbetsplatser nästa vecka, tyvärr! Just nu är det ”Rock houer” och AC/DC lirar  T.N.T. Men gör det ni kan för att så många tjejer världen över ska ha någorlunda samma möjligheter till utbildning som kvinnorna i din omgivning som du gillar och älskar !

I’ll catch you on the flip side

Annonser

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: