Underlig arkitektur eller Miljömedvetna brandmän?

Vet inte hur jag ska formulera det här, funderat på olika approacher så som, Högskoleseriöst, streatsmart, göteborghumor, hipsterstile. Efter som jag bara möjligtvis hade kunnat genomföra det i göteborgshumor. vilkt i sin tur hade relaterat i att många av mina vänner tagit avstånd från mig och strukit mig från julkortslistan, så skriver jag bara på.

Om ni reagerar med att bli, förbannade, kåta, överlyckliga, missmodiga, eller förvirrade har jag ingen aning om. Det är upp till er!

Men innan jul fick jag lite av en överraskning, en jag inte riktigt var bered på. Just du kanske nu blir avundsjuk och tycker att jag fick den optimala julklappen i förskott. Jag själv blev förvånad och undrade om jag sett i syne. Men dagarna efter så började jag tro att det inte var någon form av en förivrande utmattnings hallucinations. Idag fick jag det bekräftat och med andra, vilka vi kan kalla för vittnen närvarande. Bara det nu inte var någon form av masspsykos som gjorde ett blixtanfall mot oss alla på bussen.

Men det verkar som den här brandstationen har en enkel arkitektur utan konstigheter eller brister vad jag kan se, det vill säga förutom en detalj. Jag har diskuterat den och kommit fram till att det jag slängde ur mig först, bara så där sporadiskt för att vara lite rolig. Det måste faktiskt vara den korrekta förklaringen. Kan verkligen inte komma på någon annan.

Men det är så att det finns ett rätt stort runt fönster som göra att man ser allt! Med allt menar jag verkligen allt, för man ser rakt in i duscharna. Det hela förefaller en aning märkligt. Man brukar ju antingen placera fönster så man inte ser allt när man åker förbi, eller så brukar man väll frosta glasrutor som är placerade på ställen som kan genera?

Den berycktade brandstationen

brandstation

Det jag i första ögonblicket  sa när jag råkade ut för den här upplevelsen kommer jag inte ihåg ordagrant, som vanligt. Men innebörden av det hela var att antingen så betalade man lite extra skatt i det här området för att få flukta på brandmännen.

Innan det nu kommer något påhopp, så vet jag inte om det arbetar kvinnor på brandstationen. Skulle det göra det, så har jag förstått det som det heter brandman även nu i fallet mannen är en kvinna!

Eller så har brandmännen tagit ett beslut för att spara på vår miljö, då framför allt träden. Efter som alla brandmän med minsta gnutta stolthet för sitt arbete och självbevarelsedrift viker ut sig åtminstone en gånga varje år i en brandmansalmanacka. Så måste de ha tagit ett gemensamt beslut för att skona träden från att bli pappersmassa. att istället för att trycka en almanacka, så får varje brandman tilldelat sig en månda, precis som i en vanlig utvikningskalender. När månaden infaller så får brandmanen i fråga duscha och frotera sig, i det som jag nu mera kallar brandmansalmanacka fönstret. För att sprida den glädje som allmänheten får av att se halvnakna eller om de som nu vill har en väldig tur, helnakna brandmän.

Vilken är nästa arbetsgrupp som brukar vika ut sig som kommer hoppa på den här träd räddande miljötrend?

Var så goda att spekulera.

kanske är det daggs att lapplisorna ger tillbaka lite goodwill till samhället!

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: