Beroende eller missbruk?

Facebook har ju de senaste dagarna varit omskrivna i vad @maktministeriet kallar för prasselpressen, samt diskuteras flitigt  i våra tvaparater. Det här på grund av en omtvistad ”undersökning”. Själv har Facebook fått falla tillbaka för Twitter. Jag är beroende av Twitter, men det gör mig inte till en missbrukare!

Jag följer fantastiska människor och deras levnadsöden på Twitter, är nästan inte längre på Facebook. Så därför har inte jag begått några grova brott i dag den 7/3-12 för att ta ut frustrationen för att boken låg nere idag. Jag märkte det helt enkelt endast genom att det skrevs mycket om det i mitt Twitterflöde.

Twitter, tycker jag är fantastiskt. Eller mer korrekt att skriva är nog, jag tycker att Twitter är fantastiskt, så det inte blir något missförstånd om att jag tror att Twitter tycker det är jag som är fantastisk. Men på Twitter kan man följa vem man vill eller vilka taggar man vill, det är fritt och man får information snabbt och direkt. Förra året den 22 juli 2011, hände något hemskt, det är ett ord som kanske inte uttrycker det tillräckligt, men det finns det inget ord som gör. Tack vare Twitter så var jag involverad i det hela mer än en timma innan SVT behagade att sända från #Oslobomb. Vi hade även den Arabiskavåren där Twitter för oss i omvärlden var viktigt för att ge oss en inblick i vad som pågick. Twitter är inte bara som en nyhetsbulletin, det är kärlek och omtanke också. Där finns t.ex. taggarna #annorlundabra och #fuckcancer som gjort ett djupt avtryck hos mig.

För mig är Twitter även en möjlighet att ge men även att betala tillbaka och betala av den skuld mot mina medmänsikor och den värld som jag lever i. Att kunna ge någon en binärklapp på axeln, en kram eller ett varmt ord när de behöver det. Att stötta någon, för mig än egentligen främmande person, men som jag vill och kan stötta, med omtanke och välvilja. Bara för den enkla anledningen att jag kan. Jag betalar även tillbaka för den tiden då jag var egoistisk och inte brydde mig om någon annan, för att jag inte mådde bra och självmedicinerade mig med flaskan, försökte döva och döda mina känslor, för att kunna vara den känslokalla djävul som världen hade fått mig och tro att jag borde vara.

Men tillbaka till personerna som gör Twitter till vad det är för mig, självklart finns det rötägg överallt, men de har jag än så länge klarat mig i från. Jag följer levnadsöden från helt fantastiska människor som är sådana fantastiska medmänniskor. Dem får mig och skämmas över hur jag har bettet mig i mitt liv tidigare och jag välkomnar det. De får mig att vilja ändra på mig, att få mig att vilja bli än bättre människa, att vilja göra gott för dem, omvärlden mina nära och kära, inte minst mig själv. Mitt flöde betyder väldigt mycket för mig just nu, speciellt eftersom jag är i ett stort behov att interagera och få uttrycka mig, men jag inte har orken inom mig att träffa massa okända människor öga mot öga.

min omgivning som inte är några Twittrare även om några finns på Twitter, förstår verkligen inte, utan pikar är du på Twitter nu igen, du är ju beroende av Twitter!

Ja jo just nu är jag nog det, men innan så har jag varit beroende av TV vilket inte är så socialt. Därefter olinespel vilket var aningen mer socialt. Sen kom FB med buller och bång, med på köpte följde Zyngas alla spel som tex Mafiawars, vist det var socialt jag höll kontakten med gamla vänner och nya bekanta. Men allt handlade ju mest om verklighetsflykt och avkoppling.

Med Twitter följer jag förebilder, bra sådana, diskuterar med intelligenta människor. Jag delar med mig av egna erfarenheter, förmedlar kontakt mellan olika personer. Jag får även reda på nyheter om vad som händer världen över, jag håller mig ajour med viktiga saker som tex #NPF, #svpol, tidigare nämnda #oslobomb, #syrien och en väldans massa olika taggar med ordet riot i.
så vad är problemet med att jag är beroende av Twitter mina vänner?, Det är inte ett missbruk!  Ja det må ta tid, ja jag är lite okoncentrerad, kanske är online och sitter och skriver något i bland när jag kanske inte borde. Men då får det väll vara så, för en sak är säkert jag har ju inte blivit en sämre människa av Twitter!

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

2 svar to “Beroende eller missbruk?”

 1. Peter Mäkelä Says:

  Bra skrivet kamrat!
  Känner igen mig i mycket det du säger. Bl a att träffa kompisar i verkligheten. Har inte den orken just nu pga allt som händer i mitt liv. De sociala medierna fyller det behovet, just nu. Jag är nöjd att leva i min antisociala sociala bubbla. Sen håller jag med om interagera med likasinnade, oliksinnade och följa inspirerande människor ger mig mer just nu än mina förutsägbara kompisar. Sen är Twitter ett fantastiskt sätt att omvärldsbevaka och hänga med på. Så skit i vad dina sk vänner säger. De är insnöad i sin bubbla och kan tyvärr inte tänka utanför den …

  Go’ helg på dig!

  • dyslektiskairrfarder Says:

   Först tack för att du tog dig tid att skriva.

   Sen det andra jag vill poängtera är väll det att det inte handlar om några sk vänner. Utan det handlar om min blivande fru och min en av mina bästman. Det handlar även om att de är djävligt trötta på att jag har ett behov av att fota allting, det kommer nog faktiskt något inlägg i en ganska snar framtid att handla om. Sen har det blivit ett samlings namn på vad jag än gör med mobilen, att jag twittrar. Även om jag kanske håller på med bilder, lägger upp på instagram. tumbler, bloggen eller facenbook.

   jag vill inte säga att det ger mer att vara på nätet, men efter som hela min personlighet håller på med en långsam och utdragen girning/korisgering av kurs. klysigt kan vi säga att jag föröker finna mig själv och mina mål och vad jag vill med mitt nya liv. Så är det välldigt motiverande att komunicera med fantastiska människor som har ett gemensamt intresse, nämligen den nätsocialabiten.

   Nätet i allmenhet och twitter i synnerlighet är min enda input om både omvärldshändlser och annalyser men även det som händer inrikes. För efter som de som finns i mittflöde nästan alltid har något genemnsamt med mig, så är de nyheterna kanske som de sprider, kanske inte de största och mest aktuella, men troligtvis betyder det något för mig som person.

   Det samma broder en trevlig helg tillönskas dig med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: