Vi kommer knäcka er eller var så god här får ni lite av våra väljare

Måste först skriva att ni fuckar upp min planering av blogginlägg, men med tanke på att jag håller på med ett inlägg om att jag inte attraheras av partier som FP, SD & KD. Så känner jag att det inlägget får stå tillbaka, det som nu kommer här om #SDgate får hoppa in från avbytarbänken. Det andra kommer fortfarande att publiceras, det är i högsta grad fortfarande aktuellt men först måst jag liksom resten av Svearike kommentera skiten som idag verkligen träffade fläkten, big time.

För vad var det som hände idag egentligen? Det var som en politisk bomb briserade i etern idag. Jag upplevde nästan Twitter som en lekplats där alla barnen lekte följa John, eller kanske mer som ”Simon says”, näst intill alla gjorde som media ville. Föresten var det Expressen eller Aftonbladet som var först på bollen? När Expressen sa, Expressen säger häckla SD så gjorde ”alla” det, sen följde alla på Aftonbladets följa John lek mot SD.

Först när några stycken hängde på så njöt jag och retweetade några tweets som var så härligt träffande och underbara, men sen kom klungan i kapp och det blev alla mot SD. Här började jag bli ambivalent i mina känslor kring påhoppen av SD och dess politiker. För det var ju skönt när, för att använda ett taleset jag snappat upp från den tungvrickande samhälls poeten Timbuktu, när högerns röv blev piskad.
Men sen blev det nästan löjligt, det var som att alla kände sig som rasister och svin om dem inte hög allt vad dom kunde mot de onda djävlarna (läs. SD). Här började jag få en klump av oro och bli mäkta irriterad, varför då kanske ni hugger nu, är du en rasist röstar du på SD? Det skulle inte falla mig in! Men enligt mig är det som SD har plockat mest väljare/anhängare på offerrollen som den utsatta underdoggen. Som hånas och följligas av alla så som media, allmänheten och alla de andra partierna.

Känslan jag fick och som jag flera gånger postade på Twitter var den, att det var uppgjort och det hela var ett väll planerat politisktutspel. Vist det kan vara så att jag har läst för mycket deckare om olika konspirationer, jag är kanske en surkuk tilllika bitter cyniker. Men som det skrevs i mitt flöde, den offerkoftan passade lite för bra, jag svarade då något i stil med:

För bra? Det är ju som en skräddarsydd kostym, gjord av en engelsk mästerskräddare, i skräddarkvarteren. Till råga på allt är den gjord i det finaste egyptiskabomullen/siden

Nu hoppas jag verkligen att min mörka fantasi har trippat på svamp eller något och all min oro är oberättigad. Men som J.Reacher (huvudkaraktären i Lee Chileds böcker) brukar uttrycka det hela. Planera för det värsta, hoppas på det bästa. Kanske är det som en annan skrev i mitt flöde.

”börjar känna mig som en riktig foliehatt, men det känns som teorin håller”.

När jag skrev att jag trodde/oroade mig att petningen av Almqvist var planerad från första början. Kanske håller jag på och förvandlas till en galning med foliehatt, det får väll framtiden utvisa.

Men för mig kändes det som att Partiledare Åkesson i spetsen för SD skrattar hela vägen till banken när dammet har lagt sig. Då dem ju har lyckats med konststycket att både äta kakan och ha den kvar!

För dem kommer plocka sympatier och sympatisörer för påhoppen av dem för en gammal fylleskandal för några år sedan, att det rann över var säkert svaret på en lång provokation, det gick tyvärr över styr.

-För det är väll så det kommer läggas fram?

Men sen plockar dem ju även några sympatier och sympatisörer, för dem visar ju krafttag, dem vill ju inte ha någon rasisms i sitt fina parti så därför jagar dem ut dem som inte sköter sig och lever upp till den standarden som SD kräver av sina politiker.

-För det är väll så det kommer läggas fram?

Sen det bästa i kråksången för SD är ju deras lobbyister, de här lobbyisterna är inte vilka som helst, nej vi pratar crème dela crème. Nu tänker ni har SD verkligen råd med lobbyisterna av toppklass? Mitt svar är jag har ingen aning, men lobbyisterna är inte bara av toppklass! Nej några av dem tillhör eliten i Europa, västvärlden, ja till och med några är i världsklass. Det sjuka med det hela är att dem är gratis för SD, ännu värre lobbyisterna tycker inte ens att SD har i svensk politik att göra!

Lobbyisterna är så klart de andra partierna och deras partiledare. Dem som har gjort allt för att visa sin avsky mot det ickepolitisktkorekta SD. De andra partierna har så vitt jag vet verkligen gjort allt för att skydda sig från den här pestsmittan kallad SD. Dem har tagit avstånd, motarbetat och fördömt SD för dem är inte demokratiska så dem har inte i ett demokratiskt samhälle och göra.

Att våra kära partier är i mot odemokratiska partier, det applåderar jag. Dock att jobba med (icke demokratiska) utfrysnings metoder i stället för att slakta SD i demokratiska debatter på den politiska arenan likt ett blodbad på det romerska Coliseum, vilket jag anser att det är precis vad som hade skett om det var så man hade bemött SD från början. För vad vi än tycker om det så är dem inröstade av det svenska folket i en demokratisk ordning, tror vi på demokrati så måste det respekteras, hur mycket det än svider. Det sett som politiker, media och ca 90% av vårt samhälle har attackerat och rasat mot SD tror jag personligen är att en draksådd som inte kommer vara så rolig att skörda. Det är att motverka demokratin i det långa loppet.

Men jag lovar er ingen blir gladare än jag om ni alla efter nästa val säger vad var det vi sa, vi hade rätt du hade fel. SD förlorade på den här incidenten, i stället för att säg plockade upp någon procent till av osäkra röstare, vilket jag idag har en riktigt otrevlig känsla av kan vara resultatet när dammet har lagt sig efter dagens #SDgate

Annonser

Etiketter: , , , , , , , , , ,

2 svar to “Vi kommer knäcka er eller var så god här får ni lite av våra väljare”

 1. Linda aka Javamorsan Says:

  På nåt vis håller jag ju med dig men ändå inte.
  Min erfarenhet jag fått genom diskussioner på på nätet och live säger mig annat. Många har vänt sig till SD i rent missnöje mot regeringen. Många av dessa ogillar skarpt det dom nu ser.
  Trots att jag inte är förvånad då partiet är uppbyggt på det viset. Många har kriminellt förflutet och har med all säkerhet inte lämnat det helt bakom sig.

  Att det finns människor som inte ser att det handlar om rasism är beklagligt. Men ”i nöden” blir man kanske blind?
  Tror ju tex inte att hela tyska folket blev nazister och ansåg det Hitler gjorde var helt rätt om man säger så.

  Min tro eller kanske mer förhoppning är att alla som röstat SD men kanske ändå inte står bakom deras partiprogram vaknar och inser sanningen.
  Känner flertalet som röstat på SD med en väldigt skev förklaring. Iof behöver ingen förklara sig inför mig. Fritt land alla gör som dom vill.

  Men en hel del av dom jag känner som röstade förra valet kommer inte göra om detta 2014. Varför? Jo för att dom insett att SD står inte för det Sverige dom vill bo i helt enkelt.

  Men det är inga frågor att ta lätt på detta. Jag tror tyvärr inte att regeringen kommer att klara av att göra det som krävs. Det är nog upp till oss medborgare att föra den kampen.

  Fast å andra sidan jag är ingen expert jag går på min känsla och det jag märker omkring mig 🙂

 2. Kim Overland Says:

  Precis som Linda skriver ovan är jag heller ingen expert och går lite på känslan omkring mig.

  Med en väldigt blandad vän-klientel och svärsläkt inom raggarkulturen så är det med en viss risk min uppfattning är generaliserad.

  Dom människorna jag har träffat som röstar på SD och stolt säger att dom har gjort det frågar jag alltid lite varför dom valde att rösta så, vilket parti dom röstade på innan osv. Detta har dock i regel varit Raggare som jag har fört dessa diskussioner med. och bilden jag har fått är att dom inte vill ha en massa invandrare i Sverige som begår brott och lever på bidrag. Vad SD har för övrig politik vet dom inte. Dom röstade inte heller i valen innan nu senast. Deras politiska intressen över lag gällande skola, omsorg, sjukvård, skattenivåer, utrikespolitik osv var totalt ovidkommande. Ord integration, Svenska för invandrare osv existerade inte i deras vokabulär där av har jag fått en bild av låg utbildningsnivå på den delen av klientelet.

  Kort och gott. Dom tycker att Invandrare är fel, men dom vet egentligen inte varför.

  Sen har jag även haft lite diskussioner med Nazister om SD, detta var dock innan dom blev inröstade i riksdagen. Men man kan summera det att Nazister röstar inte på SD då dom inte tror på Demokrati. Men Nazisters logik och resonemang förbryllar mig mer än något. Dom använder inte sin rösträtt till att försöka ändra politiken mer åt sitt håll för att dom inte tror på demokratin, men dom vill nyttja våld, förföljelse för att skrämma bort invandrare och dom arrangerar även lagliga demonstrationer (och olagliga).

  Min uppfattning är att högerextremisterna inte stod först i kön när hjärnorna delades ut. men dom som fick en hjärncell eller två extra försöker bilda ett parti och försöker driva sina önskemål enligt vägarna som är tillåtna inom lagen och politiken. Men dom snubblar på sina egna fötter då dom i botten är nötter som lever i en flockmentalitet.

  Denna veckas ”Skandal” inom partiet kanske lockar fler Raggare, Rasister & Nazister till vallokalerna nästa gång då dom ser att det faktiskt har kommit in likatänkande i Riksdagen.

  Men samtidigt så kan det även ha fått gamla väljare att tänka om över vilket parti det är dom har röstat på egentligen.

  Tyvärr visar trenden i Europa på att mer högerextremistiska partier växer.

  Men som jag bekvämt påbörjade kommentaren så är jag ingen expert, bara spekulerar runt mina egna tankar och erfarenheter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: