#Blogg100 dag 3, Varför pissar fru fortuna på mig

Ibland känns det verkligen som vi går bakåt i våran utveckling! Ett tag var vi övertygade, var vi inte det så blev vi hotade av stora krafter som t.ex. Kyrkan om att vi levde i en Geocentrisk världsbild. Det vill säga att alla planeter kretsade kring vårt livskraftiga blågröna paradis Tellus.

Sen kom vi på andra tankar via dem astronomer som började sprida teorierna om att det faktiskt var jorden som inte bara kretsade kring solen, utan den var även en mycket mindre himlakropp än solen. Dem här teorierna var ju inte till gagn för kyrkan som kontrade med att utmåla dessa ”Gentlemän” som kättare.

Men det blev ändå så att den Heliocentriska världsbilden, kom att så sakteliga att bli den dominerande teorin! Det är idag det som vi i den så kallade civiliserade värden tar för sanning (om det är så eller ej får bli ett helt annat blogginlägg, men det kan komma att tålas att tänkas på att det som är sant, rätt och riktigt ändras konstant).

Nu är vi tillbaka i en form av geocentriskt tänkande, dock nu så krettsar inte värden kring den blåpärlan länger, untan kring människan. Eller mer korrekt, kring oss själva. Vi har gåt från en geocentrisk- till en heliocentrisk-, för att slutligen ha landat i vad man med rätta skulle kunna kalla för egocentrisk världsbild!

För nu så fort något går i mot en människa som försöker överleva i den här twistade tidsålder som vi lever i så känner sig hen, förorättad, kränkt och i allmänhet orättvisbehandlad.

För vist kan det väll vara så att när ett tåg brakar rakt in i ditt hus, så kan du klart få känna varför just jag. När du eller nära och kära drabbas av någon form av olycka är så tycker jag att det är en helt berättigad reaktion.

Men idag när det var något fel på bussen och vi alla fick gå av och stå utomhus i -16 grader i kanske ca 2min, innan vi fick knö oss ombord på den andra bussen som kommer.

Då jag kollade mig runt om och lyssnade till allt muttrande i våran ofriviliga gruppering så skulle man kunnat tro att åtminstone hälften av alla av dem höll på drunkna i en ocean av fru fortunas piss!

Jag påstår inte att jag inte är likadan själv! Hade tänkt att posta ett vad synd det är mig inlägg pga av mina spruckna, torra och infernaliska kliande händer. Ett inlägg på twitter från polisen med en dokumenterande bild på en stackars hemlös, det var verkligen synd om hen, för den stackars saten hade sovit utomhus i den här kylan.
Min hand hade kunnat vara handmodel jämfört med den hemlöses. Det fick mig att sätta frukosten i halsen och börja att tänka efter! Att vi kanske inte ska vara så förbaskat snabba med att beklaga oss för minsta lilla ”olycka” som drabbar oss!

Kommer att tänka på någon komiker som drog några snabba skämt på någon variant av amerikansk to night show. Där ett handlade om när han flög med ett flyg som hade infört satellit wifi som var något helt nytt. Det slutade att funka och någon några stolar bort börjar gorma att va fan ska det vara så här? Komikern säger då att för 15 min visste han inte att man kunde surfa 10000 upp i luften och nu gnäller han om det som det vore än mänskligrättighet att kunna kolla på youtube bland molnen!

Kanske är det för att vi har det för bra och tror allt kretsar kring oss som person. Vi känner att när mista lilla missöde inträffar är det en skymf mot gudarna, det vill säga oss själva. Sen om vi någon gång kunde se till den större bilden så är det kanske inte piss från fru fortuna som strilar ner över oss utan det att du missar just den bussen kanske är det mest lyckosamma i ditt liv!

Annonser

Etiketter:

2 svar to “#Blogg100 dag 3, Varför pissar fru fortuna på mig”

  1. Staffan Åberg Says:

    Ja, vad är det människan i detta avlånga land vill behålla? Tryggheten i sin barndom? Världsbilden mamma gav en eller den man upplevde som tonåring när livet lekte tidlöst var dag?

    Saken är den att alla åldrar klagar.

    Man kan ju tycka de äldre borde haft mer tid på sig att förstå vad som faktiskt är viktigt i livet, och att byta buss pga skador trots att man måste utstå 2 minuter av ett uteliggardygn är den mest logiska och nödvändiga lösningen för tillfället, oavsett väder.

  2. Staffan Åberg Says:

    Skön blogg förövrigt =) Gillar ditt sätt att formulera dig! Fred på jorn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: