#Blogg100 dag 20, co branding wtf?

Co branding kan ju vara ett mycket efektivt sett att marknadsföra sig, genom att visa andra vi två företag/personer är så tighta med varandra och älskar du en av oss så måste du älska oss båda.
Men det kan även vara vara ett riskabelt projekt, speciellt om en av parterna i detta konsortium missköter sig rejält, för då drar den inte ner bara sina egna aktievärden utan även för de som co brandat med partnen. Idag stötte jag på något så ovanligt som en co branding, där troligtvis den andra parten inte ens var medveten om samarbetet.

För vi hade på K-Rauta köpt en handdush att skruva på tvättstället i badrummet, döm om min förvåning när det trillar ut en liten lapp med oväntat innehåll. Självklart läser jag noga på alla små lappar som kommer med i kartonger med saker man köpt, då det ofta är något man bör tänka på. Men inte i det här fallet.

För vad som står på lappen är följande:

Avpixlat – Den oretuscherade bilden
Törs du läsa sanningen

www.*******.info

Det  är definitivt inte vad jag vill mötas av, jag vågar mig nog på att gissa att troligtvis är det inte vad någon affärsledare vill att någon kund ska mötas av! Troligen inte ens om man som affärsledare har de åsikterna. Efter som det kan påverka affärerna negativt!

Vore ju nu väldigt intressant att om andra som handlar en stycke Handy som handduschen heter får en likadan lapp. Eller om någon som handlar på K-Rauta får en sådan lapp, eller överhuvudtaget om någon får en sådan lapp i en vara som köps, hade ju varit välldigt intressant.

Samt att så klart ta reda på vad butikerna som både troligen gratis och ovetande delar ut propagandan tycker!

Handy + Avpixlat

Ps. Är det bara jag som regerar på kombinationen av den rosa (för den är väll rosa) texten Handy, i just den stilen. Duschmunstycket (fallosformen), och tjejen som torkar sitt blötahår och stirrar på än. ta bort texten som är under avpixlat lappen, de små bilderna, byt ut hand duschen mot en dildo, du skulle kunna hitta lådan på närmsta porrschopp. Eller är det bara jag som är skadad? Ds.

Annonser

Etiketter: , , , , ,

8 svar to “#Blogg100 dag 20, co branding wtf?”

 1. Nikke Lindqvist Says:

  Du kan axla manteln efter Genusfotografen! Snyggt fynd!

 2. Back Nilsson Says:

  Porr inget snack om saken. Och en mycket intressant historia om ett något suspekt samarbete.

 3. Petra Says:

  Hej!
  Vi på K-rauta har ingen som helst koppling till Avpixlat. Vi beklagar att detta har hänt dig och kommer att vara extra uppmärksamma mot liknande händelser. Vänligen Petra K-rauta

  • dyslektiskairrfarder Says:

   Hej Petra & K-Rauta.

   Det trodde jag inte heller vilket jag hoppas framgår i mitt inlägg här ovan, annars får jag kanske omformulera det. Jag ville mest göra er och andra uppmärksamma på incidenten, jag skulle även ha mailat er, men det råkade komma lite annat i mellan och jag glömde av att få i väg mailet.

   Jag tror ju mer att det är någon som har gjort en Copycat cup, av huvud personen i den Norska Filmen Elling. Även om han vill sprida sina dikter istället för politisk propaganda. Kommer nu inte ihåg viklen vara det är han använder sig av, även om det var något speciellt.

   Sen så är det ju rent krast så att det finns säkert vissa av era kunder som hade sett det som positivt med den typen av propaganda, dock till hör inte jag det klientelet.

   Det är väll också så att hellre jag än kvälls pressen som uppmärksammar det här, jag skulle som sagt även ha mailat er!

   Tack för du tog dig tid att svara och beklaga.

   Mvh Martin.

 4. Mats Says:

  Hej!

  Vi vill här meddela att vi som tillverkare och leverantör av Handy duschen inte har någon som helst koppling till Avpixlat och att vi tar avstånd till denna form av handling.
  Vi beklagar detta och att det drabbat dig som kund. Vi ser självklart mycket allvarligt på det inträffade och kommer att försöka utreda hur det har gått till.

  Med vänliga hälsningar
  TREBEMA AB
  Mats L.
  VD

  • dyslektiskairrfarder Says:

   Hej Mats

   Tack för du tog dig tid! precis som jag svarade Petra på K-Rauta, vad jag hoppades fram gick av mitt inlägg så trodde jag inte heller att det var så det låg till.

   jag vill mer belysa incidenten och skapa en dialog kring det hela, samt även göra andra som kan råkat ut för samma sak uppmärksamma på det hela!

   Så hoppas inte ni kände er uthängda av mig, för det var inte min mening!

   mvh Martin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: