Emanuel Karlstens krönika i DN ”Jag läser tidningen i mobilen okej”

Du har ju självklart redan läst Emanuel Karlstens krönika i DN ”Jag läser tidningen i mobilen okej” i går den 6 december, om inte ta och läs den, den är spott on så här i slutet av 2014.

Jag vet inte hur det var med er, men mig träffar den ann på ett speciellt sett. Speciellt som jag alltid måste ha min egna mobil inom en10 sekunders radie från mig, med minst 15% laddning. Om dessa kriterier inte uppfylls är jag som en junkie som suktar och mår dåligt fram till min nästa fix.

Men för att återgå till krönikan i DN. Anledningen att Karlstens krönika gav mig en känsla i kroppen som om när man slickar på ett 9volts batteri. Är att Jag nämligen länge har funderat just det här, fast från en annan vinkel!

Det började med en tanke för många år sedan när man började pimpa sina smartphones med fodral och printade skins, jag tyckte att för att vara så långt fram i utveckling som vi faktiskt var så kändes det hela extremt lowtech. För med tanke på hur fort det går i världen, hur fort våra humör och åsikter ändras. Så när jag väll har fått hem det som jag vill smycka min mobil med kan det redan var ointressant.

Nästa gång samma tanke kom upp var när ett halvt hundrade av gråa nyanser var på allas läppar, i var och varannan läsplatta. Då i ett fler tal diskussioner i olika av mina socialamediaflöden kom frågan upp, att undra hur många som sitter där i morgonlokaltrafiken med bultande hjärta och pulserande kön och försöker lossas som att det regnar, efter som man ju när man läser på elektroniskväg inte har något omslag som skyltar för omgivning vad du läser.

Gången innan den igår som tanken kom upp senast, var på Biografen Draken i Göteborg, den 5e november 2013. När jag var på TEDxGöteborg som hade temat Crossroads. Ett av TEDtalk´n handlade om Grafit, allt vad vi skulle kunna göra med det materialet i framtiden, tex extremt tunna och böjliga skärmar.

Som ni säkert har listat ut har jag hela tiden alltså grunnat på varför man inte kan få hela mobilen (läsplattan, Ipaden m.m.) att elektroniskt ha möjlighet att ändra hela sitt skal till precis det motiv man själv vill ha. Här i den här iden finns ju massa olika möjliga möjligheter, som att hela mobilen blinkar när man får ett meddelande, att precis som en fotoram som är uppkopplad så kan maila in en ny bild osv.

För att då knyta an till det Karlsten skriver, så kan man fråga sig att hade reaktionen ”Måste du sitta med telefonen?” uppståt om man redan på baksidan av Emanuels mobil hade kunnat se att han satt och läste artiklar i DN. Hade hans kolegor stirrat så ”ondsint” på honom om de från baksidan på plattan kunnat se att, nej jag sitter inte och slösurfar bilder av moln på Instagram för att du är så förbannat trist att lyssna på, utan jag skriver för glatta livet för jag vill inte missa att anteckna något av det du säger.

Med tanke på hur kåta vi är på att basunera ut att jag har i dag ätit dillkött till middag, missade bussen och hatar västtrafik, samt provat ett underbart recept på julgodis från senaste Allt om mat på nätet till alla vi känner och inte känner. Så hade väll bara möjligheten att kunna visa upp vad för obskyr och skön hipphopp jag lyssnar på eller att här sitter jag och är så pretto och läser de senaste av någon trendi glidning, borde ju verkligen tilltala exebitionisten inom oss.

Innan nu någon kommer med påståendet att det kan man ju inte lita på, nej självklart skulle det kunna vara en bild på senaste Fantomen fast du egentligen sitter och spelar Candycrash. Sen så vill du kanske inte heller skylta med att du sitter och läser porr av E.L. James då det ju kan tolkas på olika sett varför du försöker rätta till byxorna i grenen.

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: