Fre 7 april 2017

You look at what’s happening last night in Sweden!
 
Äntligen, ja det är helt galet men efter man har läst en del kommentarer i dag så är det känslan man får, vissa slår sig för bröstet och hävdar att dom alltid vetat att det skulle bli så här! Nu har deras profetia slagit in, vad bra för dom!
 
Det här är så nära att det är svårt att ta in och förstå, det är det alltid när sådant här händer på ett sådant sett att man känner, det kunde varit jag. Alla agerar vi olika vid chock, så jag förstår viss affekt, det gör jag. I samma veva som jag fick reda på händelsen i dag så kom baren hit, vilket inneburit att jag inte har kunna haft mer en lite sporadisk koll då och då via mobilen.
Men det såg ut ungefär som jag förväntade mig, snabbt delades vi upp i olika lag så som på barndomens skolgårdar, alla försökte vi få in bollen i motståndarens mål, det blev både tufft och fult spel när alla vill hävda sin rätt, när alla vill synas, när alla vill bli målgörare för sin sak.
 
Som sagt den här gången hade jag ingen koll, jag läste sega mediers uppdateringar och vänners, vänners skvaller på nätet.
Men för några år sedan den 22e Juli när jag satt på toa på jobbet innan jag skulle gå hem, så fann jag en tagg på Twitter som eskalerade som en lavin, den hette #Oslobomb.
Den gången var jag bland dom tidigaste att följa allt via twitter, andra socialamedier. Jag varnade och informerade bekanta om skeendet, det var en händelse jag aldrig kommer glömma. Det var surrealistiskt, kändes utom kroppsligt och mardrömslikt, känslan var som en del av mig var kvar, men att jag samtidigt gick runt för på Norges gator, för att sen flyttas över till mardrömmen på Utöya, allt observerades via ett par VR-glasögon som kallas Twitter.
 
Vi var några stycken som då, så som jag minns det, försökte stävja hatet och ryktesspridningen innan Norskordningsmakt gått ut med sina uppgifter. För vem var behjälpt av den enorma hatvåg mot Al Qaida innan vi ens fått besked om vad som hade hänt, ingen. Eller jo så klart de som önskade en splitring så som tex högerradikala, islamistiska fundamentalister och dylikt.
 
 
Agerandet i dag är i mina ögon så galet från så många, samtidigt så kan man bara beundra hur många andra agerade, som öppnade sina dörrar och hem för strandsatta #openstockholm.
Men det som stör mig är det att trots alla uppdateringar att till höger och vänster om att terroristerna inte kommer få vinna, så tyder ändå det som jag ser på att i dag blev det 1-0 terroristerna.
 


Sätt nu inte kaffet i halsen och börja skriva frenetiskt till mig om vad du nu tror att det är jag menar, utan läs vidare. För vad var teroisternas mål, vad ville dom uppnå med den här våldshandlingen?
För det första beror det ju på vilka som ligger bakom, för i skrivandes stund kunde jag inte se på GP att någon tagit på sig dådet.


 
Men det är ju många som är säkra på att det är IS som ligger bakom, då det här är ett till väga gångs sett som dom har använt sig av tidigare.
Här måste jag även en ställa en fråga, så många av er som skriver om den här sammanslutningen, vilka avskum dom är! Ändå använder ni er av det namn de gav till sig själva, i stället för att använda ordet på D som dom har förbjudit, varför hedrar ni dom?


 
Men om vi säger att dom ligger bakom, vad vill dom då uppnå?


– skapa hat.
– skapa otrygghet.
– visa sin makt, globala spridning.
– värva fler till sin sak.
 
Enligt mig sopar dom hem alla 4 punkterna. Eftersom större hat mot islam, kommer skapa mer splittring, mer splitring kommer skapa en stor otrygghet, till slut så blir din fiendes fiende din vän, dom får fler som ansluter sig till deras sak.
 
 
Ja Orange man, look at what’s happening last night in Sweden!
 
Imorgon kan du säga det igen, den här gången är det sant! Men frågan är om det inte är just ditt befängda yttrande som ligger till grunden för det här agerandet. Säger inte att det inte skulle kunna skett utan det, men när USA´s president sätter fokus på ett litet och neutralt land, sen blir förlöjligad världen över som undrar vad han menade, då är det svårt att komma på ett ”bättre mål” för sin sak än Sverige.
 
Så tack mr President!
 
[Jag är i mot all form av Terrorism, ett förtydligande, fall någon väljer att tro något annat]
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: